Lige nu ser du Dansk (DA) version af siden. Vælg sprog

Gæster med begrænset mobilitet

Disneyland® Paris tilbyder en række services, der kan hjælpe gæster med begrænset mobilitet til at nyde hvert et magisk øjeblik af deres ophold.

Services i Disney-parkerne

Efter ankomst til Disney-parkerne skal du fortsætte til Donald Desk, City Hall eller Studio Services med din(e) ledsager(e) - en af dem bør være en rask et gyldigt person på mindst 15 år.
For at modtage et Priority Card skal du fremvise dit ledsagekort eller en lægeerklæring (For flere oplysninger, se Tilgængelighedsguide til Disney® Parks).
Teleslynger
Hvis du er ledsaget af en fører- eller servicehund, læs nærmere derom i rubrikken om service dyr.

For flere oplysninger, se Tilgængelighedsguide til Disney® Parks.

Adgang til forlystelserne

Disneyland Paris udsteder to forskellige typer adgangskort (Priority Card og Easy Access Card), som giver gæster med handicap eller særlige behov adgang til visse forlystelser via specialtilpassede indgange. For flere oplysninger, se Tilgængelighedsguide til Disney® Parks. Hver enkelt forlystelse har bestemte adgangsforhold.

Priority Card: til gæster med handicap (alle med et officielt registreret handicap)
Easy Access Card: til gæster med midlertidige sygdomme

Hvis kortindehaveren ikke skal prøve forlystelsen, skal ledsagerne benytte standardkøen.

For flere oplysninger, se Tilgængelighedsguide til Disney® Parks.

Advarsel

Af sikkerhedshensyn skal alle gæster være ledsaget af mindst en rasket gyldigt person på mindst 15 år i stand til at hjælpe dem. Dette er relevant for alle gæster med:

Begrænset mobilitet eller synshandicap (blinde)
Mentalt eller kognitivt handicap*

Adfærdsforstyrrelse eller autisme*

Indlæringsvanskeligheder*

*med undtagelse af visse forlystelser, hvor personen kan ledsage flere personer med handicap (Se de specifikke detaljer for hver forlystelse).

Disney-medarbejdere kan ikke ledsage dig eller hjælpe dig med at komme rundt til de forskellige forlystelser.
For at få mest muligt ud af dit ophold, anbefaler vi, at du læser Vejledning til adgangsforhold i Disney®-parkerne.
Vi anbefaler alle vores gæster at tjekke vejrudsigten, og klæde sig på derefter.
Sørg for, at du er ledsaget af mindst en rask et gyldigt person på mindst 15 år, der kan hjælpe dig i de forlystelser, der kræver, at du flyttes over i en vogn på forlystelsen. Disney-medarbejdere må ikke hjælpe gæster med at komme ud af deres kørestol. I nogle forlystelser skal gæsterne være i stand til at bevæge sig uden hjælp og gå op ad trapper.

I Walt Disney Studios® Park er der kørestolsadgang til køerne til forlystelserne; det gælder også nogle af forlystelserne i Disneyland® Park (Buzz Lightyear Laser Blast, Princess Pavilion og Meet Mickey Mouse).

For flere oplysninger, se Tilgængelighedsguide til Disney® Parks.

Obligatorisk dokumentation ved ansøgning om adgangskort

Priority Card: til gæster med handicap (alle med et officielt registreret handicap).

 • Franske statsborgere: invalidekort; handicappet persons prioritetskort; invalidekort til siddepladser i offentlig transport; krigsveterankort; europæisk invalideparkeringsskilt.
 • Statsborgere fra andre lande: invalidekort; europæisk invalideparkeringsskilt; anden officiel dokumentation fra landet, hvor personen er statsborger; krigsveterankort; lægeerklæring (originalt dokument) på enten fransk eller engelsk, der skal være udstedt inden for de seneste tre måneder samt være underskrevet og stemplet af lægen som bekræftelse på, at personen har et permanent handicap.
Easy Access Card: til gæster med midlertidige sygdomme og gravide.
 • Lægeerklæring (originalt dokument) på enten fransk eller engelsk, der skal være udstedt inden for de seneste tre måneder samt være underskrevet og stemplet af lægen som bekræftelse på, at personen har en midlertidig sygdom (f.eks. har en kropsdel i gips eller for nylig har gennemgået en operation) eller er gravid.

Vigtig information

Disse kort udstedes på baggrund af de oplysninger, du giver os. Det er afgørende, at disse oplysninger er korrekte, da de bruges til at bestemme eventuelle adgangsbegrænsninger og således har stor betydning for din og dine ledsageres sikkerhed. Disneyland® Paris fraskriver sig ethvert ansvar, hvis du giver forkerte oplysninger ved ansøgning om et adgangskort.

Kortene er strengt personlige, og du kan blive bedt om at fremvise gyldig legitimation. Adgangskort tilhører Disneyland® Paris og kan inddrages i tilfælde af misbrug. Hvis du, som kortindehaver, ikke skal prøve forlystelsen, skal dine ledsagere benytte standardkøen. Vi kan ikke garantere din berettigelse til et af disse kort.

Ledsagere

Højst 4 personer

Alle ledsagere skal være til stede, når kortet udstedes.

Ledsagere skal omfatte mindst én rask person (et gyldigt person på mindst 15 år), der er i stand til at hjælpe dig, hvis du:
- er bevægelseshæmmet
- er synshæmmet
- har et psykisk handicap*
- har autisme eller adfærdsvanskeligheder*

* Ved visse forlystelser kan flere gæster med denne type handicap ledsages af en enkelt hjælper.

Af sikkerhedsgrunde accepterer visse forlystelser kun én gæst med handicap ad gangen. Se de specifikke detaljer for hver forlystelse.
Hvis kortindehaveren ikke skal prøve forlystelsen, skal ledsagerne benytte standardkøen.

Ledsagere forpligter sig til at varetage deres ansvar fuldt ud under besøget i Disney Parks. Dette indebærer at:

 • følge de instrukser for påstigning, som forlystelsens Cast Member giver
 • blive sammen med den handicappede gæst under hele turen
 • hjælpe ved overflytning samt på- og afstigning
 • hjælpe ved evakuering
 • videregive de skriftlige og mundtlige beskeder og sikkerhedsinstruktioner fra Disneyland® Paris
 • være i stand til at berolige den handicappede gæst, hvis nødvendigt
 • hjælpe den handicappede gæst med at vælge passende forlystelser
'GODT TIP' Gratis entrébillet til Disney Parks til én ledsager ved fremvisning af officiel dokumentation vedrørende gæstens handicap.

Tilpassede minibusser

Tilpassede minibusser er kun til brug for gæster, der bruger kørestole, som ikke er selvkørende. Hvis du bruger kørestol, kan du bede om den adgangsvenlige minibus. Den kører i fast rutefart mellem Disney-parkerne og dit Disney-hotel (undtagen Disney's Davy Crockett Ranch). Spørg blot i receptionen på dit Disney-hotel, i City Hall i Disneyland® Park, hos Studio Services i Walt Disney Studios® eller ved Disney Express-skranken på første sal på TGV/RER-stationen. At udforske hele Disneyland® Paris er let og bekvemt. De gratis shuttlebusser i Disneyland® Paris, der kører mellem alle Disney-hotellerne (undtagen Disney's Davy Crockett Ranch) og Disney-parkerne, er egnede til kørestol.

Leje af kørestol

Kørestole uden motor kan lejes i Disney-parkerne hos klapvogns- og kørestolsudlejningen lige efter hovedindgangen i hver Disney-park. Det er ikke muligt at foretage en garanteret kørestolsreservation på forhånd. Prisen per dag er 20 € og et depositum på 75 € i kontanter eller med kreditkort (priserne kan ændres).

Bemærk venligst, at leje er gratis for indehavere af årskortet Annual Dream Passport (mod depositum).

Disney-medarbejdere har ikke lov til at ledsage dig i Disney-parkerne.

Toiletter

Alle toiletter har områder, der er tilgængelige for gæster med begrænset mobilitet. Der findes unisex-toiletter med båse, der tillader kørestolsbrugere at blive ledsaget af en hjælper, i hvert land i Disneyland® Park og i Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular® i Walt Disney Studios® Park (toiletter er kun åbne under show).

Hvis en voksen eller et barn (over 3 år) med handicap har brug for at blive skiftet, bedes du henvende dig hos førstehjælpscentret.

Butikker

Der er kørestolsadgang til alle butikker i Disneyland® Paris. Tøv ikke med at bede en Disney-medarbejder om hjælp, hvis der er noget, du ikke kan nå. Nogle butikker i Disney-parkerne har prøverum med kørestolsadgang (spørg en Disney-medarbejder for at få mere at vide).

Restauranter

Der er kørestolsadgang til samtlige restauranter med bordbetjening i Disneyland® Paris. På selvbetjenings-restauranter er serveringsområdet ikke altid tilgængeligt i kørestol. I disse tilfælde kan du bede en Disney-medarbejder om hjælp. For at lette måltiderne under dit ophold, har vi fremstillet en restaurantguide med al den nyttige information, du har brug for, især omkring fødevareallergier.

Download guiden om fødevareallergi (1MB, PDF)

Ophold på et Disney-hotel

Alle vores hoteller er beregnet til gæster med begrænset mobilitet.

Værelserne:
Vi har forskellige typer værelser, der er tilpasset kørestolsbrugeres behov. Hvert værelse har et ekstra stort badeværelse med bad, armstøtter og forhøjet toilet. Sammenhængende værelser kan fås ved behov. Gæster med begrænset mobilitet kan leje et særligt sæde, så de kan vaske sig uden assistance (bestilles, når man reserverer). Døren til soveværelset er udstyret med en dørspion i kørestolshøjde.

Bemærk: Badeværelserne på Disney's Newport Bay Club®, Disney's Davy Crockett Ranch, Disney's Sequoia Lodge®, Disney's Hotel Santa Fe® og nogle værelser på Disney's Hotel Cheyenne® har brusekabiner der er handicapvenlige.

Yderligere oplysninger a11y.opensDialog

Service for gæster

 • Services for adgangsforhold

Hvor kan du finde information: Gæster med begrænset mobilitet

a11y.beginsTooltip a11y.endsTooltip
 • Har du nogle spørgsmål til vores produkter eller tilbud? Ring til vores rådgivere på
  701 20 212
 • Internationale takster kan gælde, priser kan variere afhængigt af udbyder
Footer Links
© Disney/Pixar © & TM Lucasfilm Ltd. © MARVEL. Alle rettigheder forbeholdes